Regenwatersysteem
Regenwater kun je gebruiken voor het doorspoelen van het toilet, voor de wasmachine en om de tuin water te geven. Met een speciale filter kun je het zelfs gebruiken om te douchen. Het opgeslagen regenwater komt niet in het riool, en ontlast dus het rioolsysteem. Daarnaast scheelt het tussen de 40 en 75% in drinkwatergebruik. Dus goed voor het milieu en voor je portemonnee! Op deze pagina lees je meer over de werking van een regenwatersysteem en waar je ze kunt kopen.
Subsidie aanvragen
Hoe werkt een regenwatersysteem?
Het regenwater gaat van het dak via de regenpijp door een filter om bladeren uit het water te filteren. Het regenwater wordt opgeslagen in een tank of ton. Ook kan het water opgeslagen worden in een tank in de kelder/garage of in een ondergrondse tank. In de tank zakken de stofdeeltjes naar de bodem en insecten drijven via de overloop naar het riool. Het water dat overblijft is geschikt om te gebruiken voor bijvoorbeeld de wasmachine, het doorspoelen van het toilet en voor het sproeien van de tuin. Er zijn zelfs systemen waar het water zo goed in wordt gezuiverd dat je er mee kunt douchen.
Aan de slag!
Elk huis is anders. Om te bepalen hoe groot je wateropslag moet zijn en hoe je het beste het systeem kunt installeren is het daarom raadzaam om een specialist in te schakelen. De kosten verschillen per type systeem en hangen ook af van de grootte en of je het wilt laten ingraven.
Waterimpuls: deze lokale ondernemer biedt verschillende systemen aan met een opslagcapaciteit tot 10.000 liter. Eigenaar Rob kan je tips geven over de installatie of deze volledig uit handen nemen.
Wildkamp: heeft verschillende systemen. Heteren is het meest dichtstbijzijnde filiaal. Ze hebben ook infiltratiekratten, afwateringsystemen en andere producten voor regenwaterafvoer, -infiltratie en -opvang van Rawinso.
Regenwateropvangsystemen.nl: verkoopt verschillende ondergrondse tanks.
JustNimbus: biedt waterzakken voor in de kruipruimte. Vraag een offerte aan.