Het Groene Spoor: 75m2 tegels gewipt in Spoorhoek
In de Jufferstraat in de wijk Spoorhoek is 75m2 aan tegels gewipt. Het BuurtGroenBedrijf heeft met 12 wijkbewoners en de gemeente gezorgd voor het ontharden en vergroenen van de straat. Er zijn 8 boomspiegels en een nieuw plantvak aangelegd. Ook hebben de bewoners met het BuurtGroenBedrijf hekjes van gevlochten wilgentenen gemaakt. Als bodemverbeteraar is bokashi gebruikt dat van gefermenteerd herfstblad uit het Spijkerkwartier is gemaakt. Vervolgens zijn maar liefst 700 planten aangeplant!
Partners
Dit project is mogelijk gemaakt door het Buurtfonds en de gemeente Arnhem. Onder leiding van het BuurtGroenBedrijf zijn de werkzaamheden uitgevoerd. Lokale biologische supermarkt Odin zorgde voor een veganistische no-waste soep en brood.
Doe mee met het NK Tegelwippen!
Arnhem doet mee met het NK Tegelwippen 2021! We gaan de strijd aan met Nijmegen en met zo’n 80 andere Nederlandse gemeenten. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?
Waarom gaan we tegels wippen?
We willen zo veel mogelijk tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Daarnaast is groen goed voor je gezondheid én wordt de stad er mooier van!
Wint Arnhem dit jaar de Gouden Tegel?
Tot 30 september kan iedereen zijn of haar gewipte tegels met voor-en-na-foto aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl meedoen. De gemeente die vóór 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook jij kunt winnen: elke maand wordt de Wipper van de Maand uitgekozen. Deze tegelwippers maken kans op de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.
Doe mee!
Wil jij ook je steentje bijdragen? Pak dan die schep en wippen maar!
Uitgewipt? Geef je gewipte tegels op via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen
Deze Arnhemmers gingen je voor:
Let op: bodemverontreiniging
In verschillende wijken is sprake van lood in de bodem. Dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Voordat je tegels gaat wippen is het dus verstandig om te onderzoeker of er in jouw straat sprake is van bodemverontreiniging. Op www.arnhem.nl lees je hier meer over. Je kunt daarnaast contact opnemen met de gemeente via bodem@arnhem.nl.