Onze keuzes in voeding en de manier waarop we het…
Onze keuzes in voeding en de manier waarop we het verbouwen en vervoeren zijn van grote invloed op ons klimaat. Mede door onze voeding bepalen we hoe zwaar we het milieu belasten en daarmee het klimaat beïnvloeden. Ook kunnen we ons voedsel inzetten om de stad aantrekkelijker en klimaatbestendiger te maken. Over deze aspecten van voedsel ging het tijdens het Klimaatcafé op donderdagavond 13 december.
Hoofdspreker van de avond was Noël van Dooren, lector Voedsellandschappen in Stedelijke Regio’s aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Zijn lectoraat richt zich op een duurzame stedelijke leef-, woon- en werkomgeving mede dankzij voedsellandschappen. Van Dooren ging tijdens het Klimaatcafé in op de bodemaspecten van voedsellandschappen in de stedelijke omgeving, op de gevolgen van dieetkeuzes op onze landbouw en op een meer regionale voedselketen. Vervolgens gingen we met enkele co-referenten en de zaal in gesprek over de Arnhemse situatie.
Foto’s door Studio Arnhem Fotografie
Echt jammer dat ik er niet bij kon zijn. Voor ons is dit de drukste tijd van het jaar.
Als ik de fotoos zie lijkt het wel een erg witte hobby…
Als ik de foto’s zo zie lijkt het mij een zeer intessante avond !