6 reacties op “Klimaatcafé #8 – Een klimaatbestendige binnenstad De Arnhemse binnenstad is…”

  1. Ondertussen hakt de gemeente en masse bomen -dé verkoelers!- om. En als we heel veel geluk hebben zet ze er armetierige sprietjes voor terug.

  2. Ik kan er niet bij zijn, maar ik ben erg benieuwd hoeveel volwassen, gezonde bomen de gemeente de komende maanden van plan is te vellen in de binnenstad en hoe dit zich verhoudt tot de visie van o.a. het klimaatbestendigen, vergroening en verbeteren van de luchtkwaliteit.

    Vorig jaar ontvingen we (project binnenstadplein , samenwerking tussen basisschool de binnenstad, walburgiskerk en huize kohlmann) 18 bomen van raadsleden en wethouder Ine van Burgsteden ter ondersteuning van onze actie voor een betere luchtkwaliteit (denk aan de kinderen die deze lucht dagelijks inademen). Ook van de gemeentelijke ambtenaren kregen we alle ondersteuning. Omdat niet alle 18 bomen rondom de school/kerk/verzorgingshuis geplant konden worden, stelde de gemeente voor de rest in de lauwerspark te planten, want daar was nog ruimte voor meer bomen. Nu lijkt het alsof deze jonge boompjes, bedoeld om de luchtkwaliteit en het klimaat te verbeteren, als legitimatie worden gebruikt om 8 volwassen bomen te verwijderen.
    Aan de kinderen – die zich oprecht serieus genomen voelden door de gemeente – valt dit niet uit te leggen.

Dit is wat er op dit moment speelt