3 reacties op “In aanloop naar het #AKBklimaatcafé over #voedsel & #klimaat op…”

 1. bij Stadslandbouw Mooieweg vangen we regenwater op van ons dak en hebben we vorig jaar een vijver aangelegd. Naast waterbesparing levert dit ook meer verkoeling op.
  We werken steeds meer volgens permacultuur principes, waarbij we de bodem meer bedekt houden: goed tegen uitdroging o.a. en beter voor het bodemleven. Verder zijn we nu bezig een singel van struiken en bomen aan te planten om erosie door wind te verminderen. Best veel dus. Kom een keertje kijken. Welkom!

 2. Wat een mooie activiteiten en maatregelen. Inspiratie voor heel Gemeente Arnhem. Wij komen zeker een keer kijken. #Arnhemmers laat je inspireren bij Stadslandbouw Mooieweg

 3. We houden de grond zoveel mogelijk bedekt met levende planten en organisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat we beter vocht vasthouden en minder water hoeven geven.
  Het gebruik van organisch materiaal zorgt ervoor dat de grond makkelijker en sneller water kan opnemen. Bij zware regenval slaan we daardoor water op in plaats van dat het afgevoerd wordt.
  We spitten niet. Dit zorgt er samen met de bedekking voor dat er geen CO2 de lucht in verdwijnt, maar blijft opgeslagen in de grond.

  Als je Stadslandbouw Mooieweg bezoekt, zul je ons ook aantreffen. We zijn buren 🙂

Dit is wat er op dit moment speelt